top of page

24 HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

EDIFICI PER A 24 HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL A LES FONTS DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Per a la posició del solar i la geometria del gàlib edificable, l'edifici s'orienta longitudinalment en la direcció nord-sud. S'ha optat per buscar el màxim confort pels habitatges orientant-los majoritàriament cap a sud, de manera que de les 24 unitats, 16 donin a sud, 4 a llevant i 4 a ponent. Amb aquesta disposició tots compleixen l'assoleiament dels criteris de sostenibilitat (1 hora de sol entre les 10 i les 14 hores al solstici d'hivern).

Dels 24 habitatges, un situat en planta baixa i el més proper a l'entrada, està adaptat a minusvàlids i la resta són visitables. Els habitatges, excepte l'adaptat, són de dos dormitoris dobles, amb cuina exterior amb safreig incorporat i un bany practicable.

L'edifici s'estructura a partir d'un nucli vertical situat al centre de la construcció ventilat zenitalment. A partir d'aquest i amb un petit corredor s'accedeix als sis habitatges de cada planta. En planta baixa els edificis disposen de patis o terrasses fins al límit del solar, excepte en el front al carrer de Santa Anna on aquests s'enretiren fins a tenir 3 metres. La posició topogràfica del forjat de planta baixa respecte a la pendent del carrer de Santa Anna que dóna un espai de planta soterrani per aparcament que necessita de molt poca excavació. A l'aparcament s'accedeix per l'extrem de llevant del solar, punt de menor cota, amb una suau pendent. L'aparcament disposa de 24 places amplies i una d'elles adaptada, unides als habitatges mitjançant un ascensor i, per la seva disposició, la seva ventilació és natural.

Els habitatges disposen d'uns sistemes de protecció solar segons la seva orientació: viseres horitzontals a sud amb lames regulables i de gelosies veritcals en l'orientació a ponent. Totes les peces dels habitatges disposen de persianes. Els habitatges tenen ventilació creuada.

PROMOTOR

COMU Sant Quirze del Vallès

LOCALITZACIÓ

C/Baix de la Riera, 101-111, Les Fonts de Sant Quirze

SUPERFÍCIE

2.502 m²

FINALITZACIÓ

Agost 2009

bottom of page