top of page

PARC DEL

NORD

URBANITZACIÓ DINS L'ÀMBIT DEL PARC DEL NORD 


La idea que el parc sigui primordialment un verd que s’estén sobre una topografia lliga amb el concepte de tweed, tant com a matèria (teixit) com procedència (Gran Bretanya). La imatge dels parcs anglesos a on sota una massa arbòrea es pot passejar en qualsevol direcció damunt una catifa de gespa i alhora s’està en contacte directe amb la ciutat, és de les més suggerents a l’hora de pensar un nou parc. Un teixit de fibra natural suau com

la llana s’adapta perfectament a qualsevol forma i alhora es pot arrugar, mullar, tallar i estripar, però sempre manté la seva estructura formada de fils i nusos que li donen cos i presència.


Amb la superposició de varis teixits es poden estructurar les formes i activitats contemporànies que una ciutat  en constant desenvolupament com Terrassa requereix en els seus moments d’oci.


Superposen: Un teixit dur que aguanti les activitats de caire més general damunt els terrenys naturals i artificials que travessen i circumden l’emplaçament, un teixit suau i adaptable formant una catifa verda damunt el teixit dur anterior, que suporti les activitats més relaxades i intimes. I un tercer teixit  aeri damunt la catifa verda, que la protegeixi i l’ombregi format  per les fulles i branques dels arbres.


Amb peces especials es recorre i s’il·lumina el parc. Els “mikados” són camins rectilinis que s’entrecreuen. Els “Wamwus” són conjunts modulars de lluminàries versàtils. Una peça singular qualifica l’espai del Parc, l’Homenatge a Malevich de l’escultor Jorge Oteiza.

Tweed: Teixit de fibra natural (llana) de fabricació manual, originari del sud d’Escòcia, de textura de gra marcat i dibuix barrejat. També teixit fabricat mecànicament, molt corrent des de sempre a tot el Regne Unit (UK) i posteriorment arreu del món. Avui dia els principals proveïdors es troben a l’àrea tèxtil del Vallés.

PROMOTOR

Ajuntament de Terrassa

LOCALITZACIÓ

Parc del Nord, Terrassa

SUPERFÍCIE

ÀMBIT

429.225 m²

SUPERFÍCIE

EDIFICABLE

185.118 m²

PRESSUPOST

2.531.948€

bottom of page